ساخت برند شخصی اصیل امروزه به ضرورت تبدیل شده است. هر شخصی اهدافی دارد که با ساخت برندشخصی می‌تواند سریع‌تر و راحت‌تر به اهداف خود دست یابد. امروزه دستیابی به مدارک و گواهینامه‌ها ساده شده است و رقابت در حوزه‌های مختلف بسیار زیاد است. برندسازی شخصی ابزاری برای تمایز شماست و می‌تواند شما را نسبت به کسانی که خدمات مشابه می‌دهند متمایز کند.

کسانی‌که برندشخصی قوی‌تری دارند در صورت داشتن محصول و یا خدمت باکیفیت می‌توانند محصول یا خدمات خود را با قیمت بهتری عرضه کنند و مشتریان وفادار داشته باشد. از ویژگی‌های مهم برندشخصی این است که از شما یک چهره انسانی می‌سازد و برای مخاطبان آشناتر خواهید بود و بهتر به شما اعتماد می‌کنند. 

امروزه راه‌اندازی کسب وکارهای کوچک و متوسط نسبت به دهه‌های قبل سخت‌تر شده است. برندسازی شخصی کمک می‌کند سازمان خود را بسازید و به رشد آن سرعت می‌دهد. برند شخصی خود یک سازمان تک نفره است که می‌تواند با راهبری صحیح به سازمان‌ بزرگ‌تر تبدیل شود. یکی از کارهای مهمی که برندشخصی می‌کند این است که بجای اینکه شما به دنبال مخاطب بروید، احتمالا مخاطب به دنبال شما می‌آید. و این کار هزینه جذب مخاطب شما را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

باتوجه به این توضیحات کاملاً منطقی است که هر فرد برای ساخت برندشخصی خود وقت بگذارد، برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کند. تام پیترز در مقاله برندسازی شخصی تأکید می‌کند که دنیای امروز، دنیای برندسازی است و برندها از هر سو ما را احاطه کرده‌اند. او معتقد است که برندها یک درس بزرگ برای تک‌تک ما دارند. این‌که: «مستقل از سن، موقعیت شغلی و کسب و کاری که در آن فعالیت می‌کنیم، هر یک از ما باید خود را مثل یک شرکت ببینیم و مانند یک شرکت مدیریت کنیم».

ساخت برندشخصی یک ضرورت غیرقابل انکار است، با داشتن برندشخصی رقابت با رقبایتان آسان‌تر می‌شود و حداقل کار برندسازی شخصی افزایش فروش شماست.

در این مقاله گام‌های ساخت برندشخصی را بطور مختصر باهم بررسی کرده و به معرفی کوتاهی از آن‌ها می‌پردازیم.

  • شناخت خودمان و توانایی‌ها و نقاط قوت و نقاط ضعف‌مان
  • کشف و شناخت محیط (مخاطبان، مشتریان، رقبا، جایگاه‌سازی)
  • تعریف برند و مشخص کردن هویت برند
  • ارتباط با مخاطب و به طور عام‌تر: برنامه ریزی برای ارتباطات برند
  • حفظ و نگهداری برند

 گام اول با بررسی و تحقیق ویژگی‌های درونی، اهداف، ارتباطات، نقاط قوت و ضعف شروع می‌شود. در این مرحله ایدئولوژی فرد را بررسی می‌کنیم و ویژگی‌های شخصیتی وی را هرچه بهتر و بیشتر می‌شناسیم. در این گام که نخستین و اصلی‌ترین گام پروژه ماست،  میبایست باهم همراه شویم تا بتوانیم در راستای تحقق اهداف گام برداریم. بدیهی است در این مرحله هرچه شفافیت بیشتری داشته باشیم، به برندشخصی اصیل‌تری خواهیم رسید.

در گام دوم به شناخت محیط می‌پردازیم. مخاطبان‌هدف را انتخاب می‌کنیم. توجه کنید که ما نمی‌توانیم تا افراد را مخاطب خود بنامیم. میبایست بین مخاطبان مختلف، گروه‌هایی که با هدف ما سازگارند را انتخاب کنیم. در نهایت به دسته‌بندی مشتریان احتمالی می‌پردازیم. رقبا را سنجیده و جایگاه فرد را در صنعت خود پیدا می‌کنیم. براساس داده‌های گام اول و دوم به طراحی هویت‌ برندِ فرد می‌پردازیم. سپس در گام چهارم به بررسی راه‌های ساخت ارتباطات برند می‌پردازیم و در گام آخر که طولانی‌ترین گام ماست به حفظ و نگهداری برندشخصی می‌پردازیم.

این گام‎ها برای هر فرد متفاوت است. ممکن است برای یک شخص گام‌های دیگری افزوده و یا کسر شود.

با طی این مراحل یک برند شخصی قدرتمند و اصیل را می‌سازیم، که مسیر ساخت رویاهایتان را هموارتر می‌کند.

برندسازی شخصی یک کار همیشگی است که میبایست همیشه آنرا انجام داد. نمی‌شود گفت که امروز در ساعت 5 عصر کار برندسازی شخصی من تمام شده و از ساعت 5 عصر به بعد آزاد هستم. ایدئولوژی، نوع نگاه به زندگی، درونیات شما بشدت بروی پرسونال برند شما موثر هستند. یادمان باشد برندسازی شخصی همیشگی است و ما در تمام مدت زندگی حرفه‌ای خود باید همواره در حال بازبینی و ساخت چرخه برندسازی خود باشیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *